wie, wat, waar, waneer en waarom
nieuws
wij houden u op de hoogte

'Monsterklus' voor Feadship

In één week 3 superyachts naar binnen bij Koninklijke de Vries Makkum. (Feadship)

Het gaat milimeter voor milimeter en het kost uren maar door middel van deze timelaps die we voor Feadship maakten krijg je in een minuut een goed beeld van de werkzaamheden.

Trailer FryslânDok

'Lavearje en soms foar de wyn' - Drege tiden foar wettersportsektor

Zaterdag op NPO2 15.30 uur
Zondag   op NPO2 12.25 uur .
Zondagavond op OmropFryslân ieder uur na 17.10 uur


Komt it goed mei de wettersport yn Fryslân? Al hiel lang hat Fryslân in kopposysje yn Nederlan at it om de wettersportsektor giet. Der komme in soad minsken mei de boat op fekansje en de jachtbouw is ek grut. Mar yn de krisis jierren hat de jachtbouw sektor in flinke klap krigen. Boppedat komt de slimste delgong der noch oan. Mear as 70 persint fan de boaten binne fan 50-plussers. Nije generaasjes wolle gjin boat besitte.

De provinsje hat hast 300 miljoen euro ynfestearre yn de wettersport mei it projekt Fryske Marren. It doel wie de wurkgelegenheid en de leefbarheid yn de wettersportsektor te ferbetterjen. Kin dizze ynfestearring de enoarme krimp yn de sektor kearre.Yn Fryslân Dok in byld fan wettersport mei ûnderoaren leafhawwers dy’t sjogge dat de fergriizing taslacht, in jachtbouwbedriuw dat noch bestiet mar sa’n 80 persint krompen is, in wittenskipper dy’t him ôffreget of al dy infestearrings in de sektor echt wat opsmiten hawwe.  

 

Impressie eerste wedstrijd 'YOUNG SOLAR' in 2016 te Akkrum

Zarro Max 27

Nieuwe Zarro Maxx 27 opgeleverd met 260pk V6, model 2016!

Contactgegevens

Zarro Dutch Quality Boats
Harnzertrekwei 1
9035 AV Dronrijp
info@zarro.nl
Tel: 0517 - 38 42 25
Opening tijden showroom:
Dinsdag t/m Vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag van 09.00 uur tot 14.00 uur
Tel 06-53374942

David en Anna

Promo hypotheekdossier Rabobank Leeuwarden Noordwest Friesland

We werken in onze promotie video's het liefst met 'echte' mensen dus geen acteurs. Klanten kunnen heel goed vertellen wat ze goed vinden aan een product. Eerlijk gezegd denken we dat het meestal beter werkt dan een script. Anna en David zijn daar een goed voorbeeld van, ze gebruikten het hypotheekdossier van de Rabobank.

 

DIERENKLINIEK WOLVEGA DOOR NAAR VOLGENDE RONDE

Dierenkliniek Wolvega is één van de drie genomineerden voor de verkiezing van de Friese Onderneming van 2016. De klanten zijn zeer positief over de relatie met de dierenkliniek. We maakten er een kort filmpje van. 19 april is de finale in Leeuwarden, succes!

BOOT: PRESENTATIE NIEUWE V5 YOUNG SOLAR CHALLENGE

Soarch oer Soarch

200 jaar De friesland

Al in 1815 werd in Friesland het eerste ziekenfonds opgericht: op 18 juni, de dag van de slag bij Waterloo, zitten de oprichters bij de notaris. Hun fonds 'Regt door zee' is een officiële rechtsvoorganger van Zorgverzekeraar De Friesland. Vandaag de dag een kleine speler in de wereld van de ziektekostenverzekeraars en eentje die nog een binding met de regio heeft. Tweehonderd jaar ziektekostenverzekering gaat gelijk op met twee eeuwen zorg.

Harm Poortman en Bart Maats uit Gorredijk kunnen meepraten over de ontwikkelingen in de zorg. Poortman is vanwege een zware vorm van reuma al 34 keer geopereerd. Hij is met kunstgewrichten nog redelijk mobiel. Huisarts Maats komt uit een geslacht met veel huisartsen. Over drie generaties is er veel veranderd. In de jaren '30 van de vorige eeuw was er nog geen penicilline en tegenwoordig kunnen mensen nog twintig jaar leven na een hartinfarct.

Tot 2006 was er het ziekenfonds en de particuliere verzekering. Er waren aparte spreekuren en ziekenhuizen hadden kleine kamers voor de 'particulieren'. Sinds de invoering van de zorgwet in 2006 is iedereen gelijk en kan iedereen een eigen verzekering kiezen.

Verdere marktwerking leidde drie jaar geleden tot een fusie met zorgverzekeraar Achmea. De vroegere bestuursvoorzitter Hans Feenstra zegt in Fryslân DOK dat hij dat jammer vindt. Aftredend voorzitter Diana Monissen is er juist van overtuigd dat de fusie met Achmea het bedrijf sterker heeft gemaakt. De Friesland behoudt nog een zelfstandige positie tot 2020. Maar is dat in de toekomst houdbaar?

Impressie Cannes Boatshow 2015

In opdracht van de Hiswa waren we in september aanwezig op de Boatshow 2015 in Cannes. Hier vindt u een impressie van de boatshow

CONTEST CUP 2015

5, 6 en 7 juni werd er op het IJsselmeer bij Medemblik gestreden om de jaarlijkse Contest Cup. Wij verzorgden een korte spetterende impressie van deze race. Zeilen is beleving.

Ophtec

Voor Ophtec, een Gronings bedrijf gespecialiseerd in implanteerbare ooglenzen maakten wij een drie-delige bedrijfsfilm.

Bedrijfsfilm voor Evento Textiles

Afgelopen najaar maakte KroeseMedia een foto en videoreportage voor Evento Textiles in Antalya Turkije.

18in2018

Tot 18 december 2014 maken wij wekelijks een aflevering van de serie 18in2018. Elke donderdag een nieuwe aflevering te zien bij GPTV en natuurlijk op ons YouTube-kanaal

In 18in2018 volgen we achttien jongeren die nu dertien of veertien zijn en in 2018 dus achttien zijn. De serie geeft een bijzonder beeld van jonge mensen met hun eigen dromen en wensen. Dit jaar maken we kennis met de deelnemers en in 2016 en in 2018 kijken we of ze hun doelen bereikt hebben.

Trailer: Onder vuur, brand op de Kelders Leeuwarden

Het centrum van de Friese hoofdstad werd op 19 oktober vorig jaar opgeschrikt door een brand die grote impact had op de inwoners van Leeuwarden. Het feit dat er een dodelijk slachtoffer te betreuren viel, dat de brand plaatsvond in het hart van de stad en de enorme omvang daarvan, maken de brand tot een historische gebeurtenis. Het betreft nu de Friese hoofdstad, maar in feite ligt dit gevaar op de loer voor veel oude binnensteden in Nederland.

Over de grote brand op de Kelders is al veel gezegd en geschreven. Er ligt een schuldvraag en er is een verdachte die terechtstaat voor onzorgvuldig handelen met een gaskachel. De gemeente, de huiseigenaren, politie en brandweer evalueren hoe ze hebben gehandeld op deze dramatische avond.

In de documentaire ‘Under Fjoer, brân op de Kelders Ljouwert’ (Onder vuur, brand op de Kelders Leeuwarden) draait het niet om de schuldvraag of om de oorzaken van de brand. Centraal staat het verhaal van de ouders van het slachtoffer, Theo en Ymkje Otte, en de zes mannen van de Leeuwarder brandweerpost Bilgaard-Noord. Op de avond en de nacht van de brand stond de tijd even stil voor deze direct betrokkenen. Ze verloren hun zoon en hun reddingsactie mislukte. Deze Fryslan DOK gaat uitgebreid in op de persoonlijke verhalen achter de grote brand op de Kelders.

 

Fryslân DOK: Under Fjoer, brân op Kelders Ljouwert

Zondag 12 oktober om 17:00 uur en daarna vanaf 18:10 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 11 oktober om 10:30 uur en zondag 12 oktober om 15:30 uur op NPO 2.

 

 

Fryslân Dok - Eigen hûs, eigen skuld? (Maart 2014)

André en ik hebben iov Omrop Fryslân een, hopen we, spraakmakende documentaire gemaakt:'Eigen hûs, eigen skuld'.

Zondag dus onze Fryslan DOK op TV. Het maken van zo'n documentaire is altijd een hele bevalling maar geeft ook heel veel energie. Het gaat over de huizenmarkt in Fryslan en dan vooral over de mensen. Ik heb diep respect voor mensen die hun persoonlijke verhaal verhaal vertellen. Zeker als het gaat om schulden. Ik hoop dat ons verhaal anderen aan het denken zet.

Video voor en door medewerkers (Dec 2013)

Heeft u een bijzondere gelegenheid zoals een jubileum of opening laat uw bedrijf en medewerkers ook een keer van een andere kant zien. Libdub iov Scheepsbouw De Vries Makkum

Een leuke verassing voor het personeel of voor uw klanten. Laat uw medewerkers de hoofdrol spelen in een videoclip, dit kan op veel manieren. Veel gebruikt is de zogenaamde ' Libdub' maar een gewone videoclip kan ook. Omdat we met professionals werken is het resultaat uitstekend en zult u uw relaties verassen.