Waarom 18in2018

In 18in2018 volgen we achttien jongeren die nu dertien of veertien zijn en in 2018 dus achttien zijn. De serie geeft een bijzonder beeld van jonge mensen met hun eigen dromen en wensen. Dit jaar maken we kennis met de deelnemers en in 2016 en in 2018 kijken we of ze hun doelen bereikt hebben.

Aflevering 9

Morgen en Robin

Aflevering 8

Kyra en Johan

Aflevering 7

Eva en Berend

Deze week Eva de Jonge uit Leeuwarden en Berend van der Wal uit Jubbega. Eva heeft een speciaal dieet vanwege een gluten allergie, van een kruimeltje brood wordt ze al ziek. Acteren is haar passie. Berend wilde piloot worden maar dat gaat niet want hij is te klein. Techniek is zijn passie en het is zijn droom om straaljager monteur te worden. Door de week woont hij bij pake en beppe in Pingjum.Bericht promo

Aflevering 6

Spring in' t veld Meyke van Zuijlen

Meyke van Zuijlen uit Akkrum groeit op in een groot gezin met drie zussen en een broer. Haar vader werkt als cateraar aan huis en dat brengt veel gezelligheid met zich mee. Later wil ze iets creatiefs doen in de fotografie of mode. Ze wil niet in Akkrum blijven maar verhuizen naar Amsterdam of een warm land. Meyke heeft ADHD maar daar krijgt ze medicijnen voor en die werken goed. 

De dromen van Lars Bosma

Lars Bosma uit Nes bij Akkrum wil het liefst acteur worden. Hij gaat iedere week naar de jeugdtheaterschool in Leeuwarden. Verder volgt hij het VWO op de vrije school in Groningen. Zijn grote droom is om volgend jaar les te volgen bij School at Sea, daarvoor moet hij zelf twintig duizend euro bijelkaar zien te krijgen.

 

Aflevering 5

Vliegen met Hylke Jellema

Hylke Jellema komt uit Sneek, hij gaat naar de International School in Almere. Op deze school is de voertaal Engels en dat komt goed uit want Hylke wil later misschien in het buitenland werken. Zijn ouders reizen ook veel en graag, ze woonden met het gezin in Zwitserland en Spanje. Dat de vader van Hylke KLM-piloot is heeft zijn voordelen want zo krijgt hij nu al vliegles. Verder is Hylke een druk baasje hij heeft al een paar bedrijfjes.

Hilda Lageveen uit Rotsterhaule

Hilda Lageveen woont met haar ouders, zus en broer in Rotsterhaule een dorpje in de gemeente de Friese Meren. Ze gaat in Heerenveen op school en wil later iets met kinderen doen. Al jarenlang past ze op de kinderen van haar tante. Haar ouders bouwen grotendeels zelf een nieuw huis en Hilda helpt dan een handje mee. Ze hoopt dat ze snel gaan verhuizen want dan krijgt ze een hele grote nieuwe kamer.

Aflevering 4

Het maken van deze portretten is bijzonder inspirerend om te doen. Jarenlang heb ik politici, bestuurders en andere volwassenen mogen interviewen. Een antwoord als 'ik vind het gewoon stom' heb ik in die tijd nooit gekregen ook al zal menigeen dat wel eens gedacht hebben. Deze kinderen vertellen recht uit het hart als het leuk is is het leuk als het stom is mag dat ook gewoon gezegd worden.

Isabelle Bootsma wil model of actrice worden. Ardian golft al vanaf zijn derde hij wil professional worden. Weer een mooie afelvering van 18in2018!

Aflevering 3

Ilse en Abe-Jan

Ilse Klijnstra in de derde aflevering is thuis mantelzorger want haar moeder zit in een rolstoel door de gevolgen van MS. Abe Jan van der Wal woont midden in de natuur en kreeg een geit op zijn verjaardag.

Aflevering 2

Leonie en Tijn

LeonieRolf in de tweede aflevering verloor vorig jaar haar broertje en wil laten zien hoe ze omgaat met dit verlies. Tijn van de Kamp woont op Ameland, als hij examen HAVO of VWO wiI doen moet hij op zijn zestiende al het huis uit

Aflevering 1

Anne-Mare en Moos

Moos van Breukelen  heeft een aantal beperkingen waardoor het maar de vraag is of hij ooit op zichzelf kan wonen. Anne Mare Bergsma wil later professioneel danseres worden